+32 495 21 45 83 info@seobureau.be

BOUWMATERIALEN

BOUWMATERIALEN

Bouwmaterialen nodig?  Vrijwel elk bouwproject, of het nu door een hobbyist wordt gedaan of er een grote ontwikkelaar achterzit, heeft hout als één van de basisproducten erin verwerkt. Het is dan enorm belangrijk dat dit hout van goede kwaliteit is. Plaatmateriaal kan dan enorm duur worden, dat is het echter niet wanneer u het haalt bij Bestel-bouwmaterialen.nl.

Bouwmaterialen nodig? 

Dit zijn 6 belangrijke bouwmaterialen voor woningbouw
Alle materialen die worden gebruikt voor Home Building is bekend als bouwmateriaal. Cement, versterkte balken, zand, baksteen, aggregaten, klei zijn de meest voorkomende materialen die worden gebruikt in de bouw. De kwaliteit van de materialen bepaalt de sterkte en de levensduur van het gebouw, dus het kan niet worden genegeerd of gecompromitteerd.

Bouwmaterialen zijn er in verschillende kwaliteiten, maten en merken. Op basis van de bouwdoeleinden worden verschillende kwaliteiten en maten gebruikt.

Lijst van belangrijke bouwmaterialen en hun gebruik
Cement
Bouwmaterialen zoals zand, bakstenen, stalen balken binden met cement. Cement is het bindmiddel in de bouw. Cement is er in verschillende kwaliteiten volgens de Indiase normen (IS), zoals:

33 Grade Cement – 33 grade cement heeft een samengestelde sterkte van 33N/mm2 na 28 dagen uitharding.
33 Grade Cement wordt gebruikt voor algemene bouwwerkzaamheden en is geschikt voor lagere betonkwaliteiten zoals M15 of M20. Tegenwoordig wordt 33 Grade nauwelijks nog geproduceerd omdat hogere kwaliteiten het meest acceptabel zijn in de bouw.

43 Grade Cement – 43 Grade cement heeft een samengestelde sterkte van 43N/mm2 na 28 dagen uitharding.
43 Grade Cement wordt gebruikt voor pleisterwerk, betonwerk, prefab producten zoals tegels, blokken enz. Het is het meest geschikt voor betonmixen tot M30.

53 Grade Cement – 53 grade cement heeft een samengestelde sterkte van 53N/mm2 na 28 dagen uitharding.
53 Grade Cement is geschikt voor gebruik op of over een betonmix van M25.

Tegenwoordig wordt het gebruik van hogere rang daarom essentieel, is Rang 53 het meest gebruikt voor al type van bouwdoeleinden.

TMT Bar

Hoge sterkte Thermo Mechanisch Behandelde Bars met laag koolstofstaal. TMT de Bars zijn de belangrijkste component om sterkte aan uw structuur te verstrekken. TMT de Bar bindt met RCC en houdt de structuur. Het komt in Verschillende Rangen vanaf Indische Normen (IS) zoals:

Fe 415 | Fe 415D | Fe 500 | Fe 500D | Fe 550 | Fe 550D | Fe 600

D’ geeft de rek aan. Fe 500D heeft het perfecte evenwicht van Sterkte & Flexibiliteit. Daarom wordt het aanbevolen voor alle soorten constructies. Het is essentieel om rang Fe 500D van TMT Bar voor aardbevingsgevoelige gebieden te gebruiken.

Zand

De verschillende types van zand zijn beschikbaar aan de markt voor bouwdoeleinden. Het zand is fundamenteel de deeltjes van gebroken rots. Het zand is een belangrijk materiaal voor de bouw omdat het bulk, sterkte en andere eigenschappen aan het beton verstrekt. De verschillende soorten zand zijn:

Rivierzand – Witachtig grijs van kleur en afgeronde deeltjes zand dat over het algemeen wordt verzameld van de oever van de rivier. Rivierzand is zeer effectief voor pleisterwerk en andere bouwdoeleinden.
Grof zand/putzand – Grof zand wordt verkregen uit diepe putten waar de aanvoer overvloedig is. In Grof Zand zijn de korrels scherp, geel-roodachtig van kleur en zoutloos. Het wordt vaak gebruikt in betonwerk.
M zand – M zand wordt gebruikt als vervanger van rivierzand. Het wordt vervaardigd volgens de richtlijnen van de Indian Standards codes (IS). M Sand wordt vervaardigd door graniet/basaltsteen te breken. Het staat ook bekend als kunstmatig zand of steenzand.

Bakstenen

Baksteen is een belangrijk materiaal in de bouw, meestal vervaardigd van klei en rechthoekig van vorm. De verschillende soorten bakstenen zijn:

Ongebrande bakstenen – Bakstenen die in de zon gedroogd zijn, worden ongebrande bakstenen genoemd. Deze bakstenen worden meestal gebruikt voor tijdelijke constructies. Deze bakstenen zijn minder duurzaam, minder waterbestendig en minder brandwerend en kunnen daarom niet voor permanente constructies worden gebruikt.
Verbrande bakstenen – Verbrande bakstenen worden onderverdeeld in vier typen
Eerste klas bakstenen – bakstenen van standaardformaat met scherpe randen en een glad oppervlak, die zeer geschikt zijn voor dragende en andere metselwerkconstructies.
Tweede klas bakstenen – Bakstenen die worden gevormd door middel van een grondvormproces worden Tweede klas bakstenen genoemd. De vormen van de bakstenen zijn onregelmatig.
Derde klas bakstenen – Bakstenen van slechte kwaliteit met een ruw oppervlak en oneerlijke randen, meestal gebruikt voor tijdelijke constructies.
Vierde klas bakstenen – Bakstenen van zeer slechte kwaliteit die gemakkelijk kunnen breken worden vierde klas bakstenen genoemd. Deze stenen worden niet gebruikt voor bouwwerken, maar meestal als toeslagmateriaal.

Grof toeslagmateriaal

Aggregaat in de bouw wordt gebruikt om te mengen met cement. Het aggregaat geeft stabiliteit en volume aan de afgewerkte structuur. Grof toeslagmateriaal heeft een grootte van 0,19 inch of meer. Het fungeert als toevoeging aan betonmengsels.

Hout

Hout is het meest voorkomende materiaal dat wordt gebruikt als bouwmateriaal voor verschillende doeleinden. Er zijn heel wat soorten hout die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Douglas hout kopen

Tags . Parkbank Table de jardin boispicknicktafel tuinmeubelen