+32 495 21 45 83 info@seobureau.be

Ramen en deuren

PVC ramen en deuren

De ontwikkelingen in de wereld van PVC ramen en deuren evolueren razendsnel. Wie vandaag kiest voor PVC buitenschrijnwerk, maakt een excellente keuze naar de toekomst toe. PVC of kunststof heeft namelijk heel wat troeven:

42 kleuren:
Bij Geco kan u kiezen tussen 42 kleuren in vinylfolies binnen het brede gamma aan profielen.

Inbraakwerend:
Geco kunststof kozijnen zijn standaard voorzien van heel efficiënt (basis)- inbraakwerend hang- en sluitwerk. In risicogevallen staan onze adviseurs voor u klaar om u de allerbeste tools tegen inbraak voor te stellen.

Warmte-isolatie:
Geco-profielen zijn optimaal thermisch geïsoleerd, dank zij enerzijds de standaarduitvoering in vijf-kamerprofielen, maar ook dank zij de hoogwaardige Nextrum®-coëxtrusie-techniek (zie rubriek “innovaties”), waardoor de meeste raamkozijnen nu heel stevig kunnen worden vervaardigd zonder het gebruik van de weinig isolerende stalen versterkingen. De Uw-waarde van Uw Geco kunststof buitenschrijnwerk liggen heel erg laag, tot zelfs 0,7 W/m²K.

Geluidsisolatie:
Kunststof-kozijnen dempen het geluid beter dan elk ander materiaal. Geco werkt daarenboven standaard met speciaal ontworpen acoustische dichtingen, die deze geluidisolatie nog verbeteren. Maar ook hier kunnen wij vakkundig adviseren voor specifieke geluidsisolerende tools bij geluidsoverlast.

Brandveiligheid:
Kunststof is zeer moeilijk ontvlambaar en zelfdovend (standaard B1-kwaliteit).

Chemische bestendigheid:
PVC wordt enkel aangetast door chloorhoudende oplosmiddelen en is bijzonder goed bestand tegen basen, niet-oxiderende zuren, zoudten, alcohol, minerale vetten en oliën.

Onderhoud:
Kunststof is bijzonder onderhoudsvriendelijk, vergt enkel regelmatig afwassen met water en zeep (vraag naar het gedetailleerd Geco-onderhoudsboekje, u krijgt dit gratis toegestuurd).

Milieuvriendelijk:
Milieuvriendelijke materialen zijn diegene die tijdens het geheel van hun levenscyclus het milieu het minst belasten. Dit valt onder de noemer “duurzaam bouwen”. De kunststofindustrie werkt hier actief aan mee o.a. door CaZn stabilisatoren te gebruiken en via de recyclage van PVC. Bovendien heeft PVC niet alleen een hoge weerstand tegen weersinvloeden, maar ook tegen chemische invloeden en corrosie, zodat dit het materiaal bij uitstek is voor toepassingen buitenshuis, waar duurzaamheid belangrijk is. Tenslotte tonen heel wat studies aan dat er vanuit ecologisch standpunt geen duidelijke winnaar is naar materiaalkeuze toe en dat PVC op het gelijke niveau staat als de andere materialen, dit in tegenstelling tot vele intuïtieve veronderstellingen.