+32 495 21 45 83 info@seobureau.be

De voordelen van houten picknickbanken

Met een degelijke picknickbank kunt u heerlijk genieten van frisse lucht en zonneschijn, want tijd doorbrengen in de buitenlucht is heel goed voor onze gezondheid. Dankzij een uitnodigende picknickbank zult u sneller geneigd zijn om even lekker buiten te gaan zitten. U ziet picknicktafel vaak op recreatiegebieden zoals parken en pleinen, langs de snelweg of op het terras van restaurants. Daarbij worden picknickbanken graag gebruikt bij kantoren, zodat werknemers in de pauze even een frisse neus kunnen halen.

Een picknicktafel creëert veel zitplaats

Een picknicktafel ziet er uitnodigend uit, het biedt namelijk veel ruimte om plaats te nemen. Met behulp van picknicktafels kunt u bezoekers laten weten dat ze rustig plaats kunnen nemen. Door een tafel toe te voegen aan een recreatiegebied zet u namelijk een bepaalde toon. Bijvoorbeeld om iets te eten of te drinken, of om gewoon even lekker samen te zijn met vrienden en familie. Daarom zien we picknicktafels ook geregeld bij sportevenementen. Het is een perfect meubel om met vrienden plaats op te nemen en sportweddenschappen te plaatsen via online bookmakers zoals www.bet777.be. Eigenlijk kunnen picknicktafels bij bijna alle soorten evenementen en locaties gebruikt worden.

Een picknicktafels is weerbestendig en duurzaam

Deze meubels worden doorgaans vervaardigd van sterk hout. Door deze eigenschap kunt u picknicktafels heel goed buiten laten staan, het is namelijk een weerbestendig materiaal. Daarbij vergt het weinig onderhoud omdat hout normaliter bewerkt wordt. Als uw picknicktafel na een aantal jaar toe is aan een opfrissing, dan kunt u het hout laten behandelen zodat het er weer helemaal nieuw uitziet. Verder is hout een milieuvriendelijk materiaal, mits het uiteraard afkomstig is uit een bos wat duurzaam beheerd wordt. Voor het kappen, vervoeren en bewerken van hout heeft men relatief weinig brandstoffen nodig en dankzij duurzaam bosbeheer raken de bomen nooit op. Als u het helemaal milieuvriendelijk wilt aanpakken, dan kunt u tweedehands hout gebruiken.

Een picknicktafel is schoon

Aangezien picknicktafels bedoeld zijn voor buitengebruik, zijn ze van nature klaar om in de buitenlucht gebruikt te worden. Het materiaal is veelal bestand tegen vocht en vuil. Het kan zelfs heel goed tegen een regenbui of sneeuw. Daardoor kunt u het meubel gemakkelijk besproeien met de tuinslang om vervolgens te schrobben en af te nemen. Na de kleine schoonmaakbeurt is de tafel weer helemaal schoon en klaar voor het volgende gebruik.

Een picknicktafel is geschikt voor alle leeftijden

Met een picknicktafel creëert u ruimte voor alle leeftijden, want kinderen zijn er dol op maar ook volwassenen kunnen heel comfortabel zitten. Daarnaast is een picknicktafel geschikt voor verschillende gelegenheden. Groepen kunnen de tafel uitstekend gebruiken om te picknicken. Daarom zien we picknicktafels tevens vaak bij benzinestations. Families nemen graag plaats om hun lunch op te eten of even iets te drinken. Bovendien zijn picknickbanken geweldig voor barbecues, omdat het tafelblad veel ruimte biedt voor sauzen, broden, dranken en gegrilde groenten en vlees.

Een picknicktafel is verkrijgbaar in verschillende modellen

De klassieke picknicktafel is welbekend, het bestaat uit een rechthoekig tafelblad met daaraan gemonteerde zitbanken. Andere opties bestaan uit vierkante of ronde picknicktafels, tevens met gemonteerde zitbanken. Deze types zijn meestal een slag kleiner en bieden wat minder zitplaats. Daardoor zijn ze ideaal voor kleinere ruimtes zoals in de tuin. Er zijn zelfs kids-only picknicktafels die precies de juiste maat hebben voor de kleintjes. Ten slotte worden picknicktafels uit verschillende soorten hout gemaakt. Als u bijvoorbeeld een bijzonder slijtvaste picknicktafel wilt, dan zijn de modellen van hardhout de beste keuze voor u. Dit type is echter niet geschikt als u de picknicktafel graag verplaatst, in dat geval kunt u beter een houtsoort kiezen die minder weegt.

Comments are closed.