+32 495 21 45 83 info@seobureau.be

Investeren in een houtkachel, alles wat je moet weten

tuinkachel hout

Een houtkachel voor de tuin biedt tijdens de koudere maanden langdurige warmte buiten en creëert tegelijkertijd een blikvanger in je tuin. Een tuinkachel hout is een fantastische investering die op meer dan één manier waarde zal toevoegen aan je tuin. Als je overweegt om een houtkachel voor je tuin te kopen, maar niet zeker weet waar je moet beginnen, dan kun je alvast een kijkje nemen op verschillende websites om wat inspiratie op te doen. In dit artikel meer over houtkachels.

Een houtkachel voor de tuin

Een houtkachel van Blinqkachels voor je tuin kan vele vormen en stijlen aannemen, waaronder traditionele kachels met schoorstenen, vuurkorven en tuinhaarden. Het uitgangspunt voor alle houtkachels voor de tuin is echter hetzelfde; ze verbranden allemaal houtblokken om warmte te genereren en in sommige gevallen zelfs om voedsel te koken.

Houtkachel vs tuinhaard

Een houtkachel is meestal gemaakt van gietijzer en is meer vierkant van vorm, waarbij de houtkachel volledig is omsloten door een schoorsteen. Aan de andere kant is een tuinhaard meestal gemaakt van klei en ziet er rustiek uit. Een tuinhaard heeft geen deur om de warmte in te sluiten en is meestal boller van vorm.

Houtkachels vs multifuel branders

Houtkachels verbranden alleen houtblokken en geen andere brandstof. Met een dieplader om de houtblokken te verbranden, verzamelt de as zich op de bodem van de houtkachel terwijl de houtblokken afbranden. Het is belangrijk op te merken dat niet al het hout hetzelfde brandt en dat sommige houtsoorten niet geschikt zijn om in je houtkachel voor de tuin te stoken.  De multifuel branders daarentegen kunnen meer materialen verbranden dan alleen hout. Met een multi brandstof brander verbrand je materialen als kolen, turf, turf briketten en andere rookloze brandstoffen. Deze houtkachel heeft een rooster boven de basis van de kachel om de luchtstroom en verbranding te bevorderen. As verzamelt zich in de aslade en moet regelmatig worden schoongemaakt om ervoor te zorgen dat de lucht efficiënt rond de kachel kan stromen en je brandstof vrij kan verbranden.

Hout stoken op een houtkachel

Als je hout wilt stoken op een houtkachel voor de tuin, dan moet je een DEFRA-goedgekeurde multibrandstofkachel aanschaffen. Sommige voorschriften hebben betrekking op de brandstof die je kunt verbranden en de frequentie waarmee deze kan worden verbrand.

Comments are closed.